In deze rubriek lees je alles over inspirerende vrouwen die hun beauty secrets, leuke adresjes en favoriete hotspots met je delen. Vandaag met Anita Willemars!

Op verzoek van velen en omdat ik het zelf uiteraard super vind, verschijnt er elke dinsdag weer een Top 3 van…
Anita Willemars bijt het spits af met haar Top 3. Nieuwsgierig?? Kijk dan snel!

Zo leuk dat deze mooie hippe krullebol haar secrets deelt met ons. Je raakt echt geïnspireerd door het lekkerste restaurantje tot aan het mooiste museum. Anita is ook het bewijs dat je boven de 50 er gewoon lekker uit kunt zien. Wat is nu mooier om je beste versie van jezelf te te zijn.

Een tip van Suus! Voor dagelijkse inspiratie op gebied van mode en beauty volg Anita op insta @anitawillemars

Anita Willemars

(1962) oftewel 57 jaar
Coördinator Mode Nouveau en Social Influencer mode/beauty met als missie om alle vrouwen van 50+ te inspireren om de beste versie van zichzelf te laten zien.

 Top 3 Beauty 

Een goede huid vind ik hartstikke belangrijk. Rimpels maken mij niet zoveel uit, dat hoort bij ouder worden maar ik wil er wel graag verzorgd uitzien.

 

1 Philosophy exfoliating facial wash

Een superfijne gezichtsreiniger met een mini korreltje erin zodat je die elke dag kunt gebruiken. Ik gebruik het in de ochtend onder de douche.

2 Filorga Global repair creme

Een dagcreme speciaal voor de 50 + huid en ouder, dit alleen maakt mij al blij en het is ook nog eens een heerlijke rijke voedende creme.

3 Lancôme Monsieur Big mascara

Deze mascara laat je wimpers zoveel langer en dikker lijken dat het bijna lijkt alsof je nepwimpers ophebt. Ik ben er elke dag weer superblij mee.

Top 3 Haar 

Krullen lijken misschien makkelijk, maar alle krullenbollen zullen beamen dat een ‘bad hairday’ juist met krullen vaak voorkomt en krullen vragen echt om een goede verzorging.

 

1 Bumble & Bumble Invisible oil primer

Mijn krulhaar is best lastig lastig te kammen als het nat is, maar sinds ik deze ‘primer’ ontdekt heb, kan ik niet meer zonder. Het is ongelofelijk hoeveel makkelijker de borstel door mijn natte haar gaat. Ik ben ervan overtuigd dat er hierdoor veel meer haren op mijn hoofd blijven zitten.

2 Moroccanoil Intense Curl Cream

Als je ouder bent vind ik langer haar mooier staan dan kort haar, mijn haar pluist snel en door deze cream verdwijnt de pluis en krijg ik mooiere krullen.

3 Wella Deluxe Volume mousse

Dit product heb ik nog maar sinds kort, maar het werkt fantastisch. In mijn dromen wil ik het leifst een soort afro kapsel en door deze mousse komt er veel meer volume in mijn haar.

 

Top 3 Restaurants 

Ik hou niet van eten koken, maar ik ben wel dol op eten. Vandaar dat ik vaak met vrienden af te spreek in een restaurant en in Amsterdam zijn er natuurlijk meer dan genoeg leuke tentjes.
1. La Fiorita

Ben ik laatst voor het eerst geweest, goed Italiaans eten en het zit in de Jordaan op de oude plek van Burgers Patio. Ohhh daar zitten zoveel herinneringen.

Tweede Tuindwarsstraat 12 Amsterdam https://lafiorita.nl/

 

2. Cafe Caron

Eerlijk gezegd vond ik Alain Caron ooit best een irritante man, maar dit restaurant is zo ontzettend leuk. Het lijkt een klassiek bruin cafe, maar dan met waanzinnig lekker eten en super aardige bediening.

Frans Hals straat 28 Amsterdam http://www.cafecaron.nl/menu

 

3. Mediamatic eten

Vorige week heb ik hier een rondleiding gehad, het is een grote Kas aan het water vlakbij het Centraal Station. Het is een kunstproject en men onderzoekt het eten van de toekomst. Waanzinnig interessant de combinatie eten, drinken en kunst.

Dijkspark 6 Amsterdam https://www.mediamatic.net/nl/page/87790/mediamatic-eten

Top 3 Vakantie

Vanaf het moment dat ik geen vaste baan meer had en als freelancer mijn geld verdien ben ik vaak op vakantie gegaan. Misschien wel te vaak. Maar ik ben nu eenmaal dol op reizen zowel alleen als met man en 3 bijna volwassen kids.
1. Brazilië

Afgelopen zomer zijn we met z’n allen naar Brazilië gegaan, wat een fantastisch land is dit. Van Sao Paulo door de binnenlanden en het strand naar Rio de Janeiro. Daar wilde ik al naartoe vanaf het moment dat ik het liedje Copacabana (1978) hoorde van Barry Manilow.

2. Botswana

Als ik ooit buiten Europa zou gaan wonen dan wordt het Botswana. Ik ben er nu 3x in mijn leven geweest en dit Afrikaanse land is echt heel bijzonder.

3. Parijs

Als student heb ik hier een paar maanden gewoond, dit was niet de beste tijd uit mijn leven. Parijs is toch het leukste met een beetje geld op zak. Elk jaar ga ik er één of meerdere keren naartoe zowel voor business als voor vakantie. Het blijft een stad van dromen en verlangens.

Top 3 Fashion Designers

Vanaf de middelbare school ben ik geïnteresseerd in mode, dat is ook de reden dat ik eerst naar de Kunstacademie in Utrecht en daarna naar de mode academie in Amsterdam ben gegaan.
1. Pierpaolo Piccioli (Valentino)

Voor glossy magazine Nouveau maak ik alle moodboards en trendborden en het valt mij al een paar jaar op dat ik heel vaak de catwalk beelden van Valentino gebruik. De kleren zijn zo mooi, grappig en ogenschijnlijk simpel. Ik vind het echt een kunstenaar.

 

2. Ronald van der Kemp

Vanaf mijn studententijd al een goede vriend en ik vind het ongelofelijk goed wat hij op dit moment doet. Hij ontwerpt sustainable haute couture en geeft 2x per jaar een show tijdens de Paris Haute Couture Fashion Week. Hij krijgt veel internationale erkenning  en zowel Celine Delon als Michelle Obama dragen zijn kleding.

 

3. Tom Ford

Vanaf zijn tijd dat hij bij Gucci ontwierp was ik al gefascineerd door hem. Hij maakt kleren die een vrouw mooier, sophisticated en sexy maken. In mijn dromen ben ik schatrijk en kan ik zijn kleding zonder nadenken kopen.

Top 3 Websites 

Ooit was ik een groot tijdschriftenfan, dat is dook de reden dat ik met veel plezier jarenlang voor magazines heb gewerkt. Nu lees ik nog maar een magazines, waaronder Nouveau en verder haal ik alle info en inspiratie van websites.
1. Net-A-Porter

Ik bestel er zelden kleding, maar juist de ‘daily inspiration’ op gebied van mode en streetstyles inspireren mij enorm.

 

2. Pinterest

Of ik nu op zoek ben naar leuke outfits, of naar het veranderen van mijn tuin. Pinterest is eigenlijk de inspiratiebron waarvoor ik vroeger een tijdschrift zou kopen.

 

3.  Blow.nl

Superleuke site met veel informatieve vlogs die gaan over een beetje leuk ouder worden, en dat is precies wat ik ook wil.

Top 3 winkels 

Het zal ongetwijfeld aan mijn leeftijd liggen, maar ik vind winkelen echt leuker dan online kleding bestellen.
1.  &Other Stories

Waarschijnlijk koop ik hier de meeste kledingstukken. Al probeer ik echt bewust minder te kopen vanwege het milieu.

https://www.stories.com/en_eur/index.html?gclid=Cj0KCQjwl8XtBRDAARIsAKfwtxB_PYo5LevAT0dFVc54VzhKhWSmn3EQgv_bibRe8puzuHIYJ4m3rokaAonkEALw_wcB

 

2. Salon Heleen Hulsmann

Tweedehands kledingwinkel dekt niet de lading van deze superleuke winkel. Heleen heeft net altijd de juiste kledingstukken en de juiste ontwerpers. Ik heb er net Schots geruite Balanciaga slingbacks met kittenheel gekocht.

https://www.salonheleenhulsmann.nl/about-us/

 

3. De Bijenkorf Amsterdam

Dit warenhuis is een goed voorbeeld hoe een winkel mee veranderd met de tijd. Ik loop er vaak even doorheen en raak altijd geïnspireerd. Of het nu beauty, wonen of mode is. Ik breng er trouwens nog de meeste tijd door op de boekenafdeling. Ik kan hier zo heerlijk dromen.

https://www.debijenkorf.nl/net-binnen

Top 3 Musea

Waar ook ter wereld ik ben, ik ga altijd naar een museum. Het is vaak een plek waar schoonheid, geschiedenis en kunst samenkomen en dat kan mij intens gelukkig maken.

1. Rijksmuseum

Wat vind ik dit een mooi museum!  Zo bijzonder dat dit museum in Amsterdam staat en dat je er met je museumjaarkaart gewoon naar binnen kan. Ik spreek er regelmatig af met een vriendin. Eerst een taartje eten in het museumrestaurant en dan gaan we 1 gedeelte bekijken en lopen daarna altijd even door naar de Nachtwacht. Alles is mooi in dit museum.

 

2. Victoria & Albert museum in Londen

Als student kwam ik al in dit museum omdat ik het gebouw indrukwekkend vond. Maar de laatste jaren vlieg ik speciaal naar Londen vanwege hun ongelofelijke mooie mode exposities. Over alles is nagedacht, de wanden, de teksten, de muziek, het geluid, de lichteffecten, het maakt een expositie zo bijzonder.

 

3. Novo Museu in Coritiba

Waarschijnlijk kom je hier niet zo snel, maar mocht je ooit in de buurt zijn, dan is dit museum echt een bezoekje waard. Het lijkt meer op een space centrum dan op een museum maar alleen daarom is het al de moeite waard.

RINGANA PARTNER

Ringana is vers, vegan en duurzaam. De huidverzorging en de supplementen worden vers en zonder onnodige concerveringsmiddelen gemaakt. Ringana heeft Skincare, Supplementen en Sport benodigdheden voor de binnen-als buitenkant.

Deel deze update

Deel op facebook, twitter of stuur een e-mail naar al jou vrienden.