In deze rubriek lees je alles over inspirerende vrouwen die hun beauty secrets, leuke adresjes en favoriete hotspots met je delen. Vandaag met Fardau Wagenaar!

Fardau ken ik al jaren, we komen uit dezelfde woonplaats. Wat ik zo bijzonder vind aan haar, is dat ze haar dromen achterna gaat en weet wat ze wil. Zo combineert ze haar baan als sportjournalist met het runnen van een modezaak, Winkelfier.

 

Fardau Wagenaar, 42 jaar

Sportjournalist bij Tubantia en AD Sportwereld (betaald voetbal en tennis)

Mede-eigenaar vrouwenkledingzaak WinkelFier in Enschede

Top 3 Beauty

1.     Maria Galland. Ik kwam met een huid vol pukkeltjes, bedekt onder een laagje poeder bij Pastelle Beauty. Inmiddels ben ik poederloos en groot fan van alle crèmes en tonics.

2.     CND-nagellak. Geen dag zonder gekleurde nagels. Eens per twee weken ga ik standaard naar mijn overbuurmeisje Dominique (Beautyworld). Hoe sjofel ik er ook bij loop, mijn nagels staan strak in de verf.

3.     Fake Bake natuurlijk (bruin zonder zon). Hoe fijn is het dat je alleen nog maar onder een parasol hoeft te liggen en toch bruin de zomer doorkomt? Ik wil niets anders meer.

Top 3 Restaurants

  1. Tao in Enschede, voor de heerlijkste sushi en een super bediening.
  2. Het Brouwersnös in Groenlo. Net open, nu al mijn favoriete stek. Zelf gebrouwen biertjes, lekker eten, aan de Grolse gracht, met vrienden en de hond. Ultiemer wordt het niet.
  3. Welgelegen in Groenlo, omdat het er fantastisch uitziet en de locatie ook zo mooi is. Voor restaurants hoef je als Grollenaar eigenlijk de stad niet meer uit. Vind het jammer dat het geen top vier is, anders had ik de Stadschpomp ook nog even genoemd (bij deze J).

Top 3 Vakantiebestemmingen

1.     Parijs. Als ik kan, ga ik. Het is een obsessie, ik moet eens in de zoveel tijd door de straten van Parijs lopen. Daar word ik ongelooflijk gelukkig van en ik heb geen idee waarom dat precies is. Wie gaat er mee?

2.     De rest van Frankrijk. De Dordogne, het Loiredal, de Côte d’Azur, Normandië: I don’t care. Ik hou van de rest van de wereld, maar ik ben een nog groter fan van Europa.

3.     Palma de Mallorca. Elk jaar met vriendinnen naar het appartement van hun familie. Het voelt steeds weer als thuiskomen. Denk aan zon, zee, shoppen, eten en de Nike-outlet. Dan is het leven af, toch?

Top 3 Designers

  1. Zoe Karssen. Ik ben het sportieve, stoere type en hou van haar truien met opdrukken, spijkerbroeken met sterren of verfspatten en gebreide vesten met opdruk. En ja, we verkopen het in onze winkel.
  2. Dat geldt ook voor Fabienne Chapot. Ik spaar haar jurken en blouses. Prints van palmen tot papegaaien en van cheeta’s op rode pumps tot papaya’s. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Al komt er vast een moment dat ik weer effen wil. Ooit, misschien.
  3. Mag ik Adidas zeggen? Het liefst de hele dag, maar omdat dat niet kan, zo vaak mogelijk thuis.

 

Top 3 Websites

1.     Is Instagram een website? Ik ben niet van het online shoppen, maar check wel geregeld Instagram en Instastories. Al vraag ik me steeds vaker af waar ik in godsnaam allemaal naar kijk. Het ergste vind ik foto’s van voeten aan de waterkant. Ik hou niet van voeten en niet van schijnvertoningen. Facebook vind ik al helemaal niets meer aan: al die kinderverjaardagen en zwemdiploma’s ken ik nou wel.

2.      Tubantia.nl en AD.nl. Ik ben een nieuwsjunk, ik lees bijna elk nieuw bericht dat er binnenkomt. Alleen op vakanties kan me wat ontgaan, verder niet.

3.     Google. Zonder Google geen leven, geen routes, geen vertalingen, geen goede sneakerstores online.

Top 3 Winkels

1.     Onze eigen winkel natuurlijk, WinkelFier in Enschede. Samen met vriendinnen Martiene, Hilde en Inge Bruggink. Ik ben de enige die geen familie is, maar het voelt wel zo. We zijn op 11 februari 2016 open gegaan en het is nog steeds een groot feest.

2.     Katoo in Groenlo. Eigenaresse Dian was voor we begonnen met onze eigen winkel een inspiratiebron voor ons. We noemen onszelf wel eens het stoere, sportieve zusje van Katoo. Ik ben een stuk minder chique en elegant dan Dian, maar als ik een enkele keer buiten onze eigen winkeldeur shop, ga ik naar haar.

3.     America Today. Van regenjassen tot Havaianas, daar loop ik de hele zomer op en van fijne boxers om in te slapen tot retro T-shirts.

RINGANA PARTNER

Ringana is vers, vegan en duurzaam. De huidverzorging en de supplementen worden vers en zonder onnodige concerveringsmiddelen gemaakt. Ringana heeft Skincare, Supplementen en Sport benodigdheden voor de binnen-als buitenkant.

Deel deze update

Deel op facebook, twitter of stuur een e-mail naar al jou vrienden.