Als je wilt onthaasten, dan kun je hier in Groenlo prima terecht. In deze aflevering van Suus on Tour ga ik een rondje bierproeven.

Overnachten Bed & Breakfast Kanonswal.

Zoek je een leuke plek om met z’n tweetjes te overnachten? Ik ben in deze aflevering bij Bed & Breakfast De Kanonswal in Groenlo. “Een te gekke plek met vintage meubeltjes”, vind ik. En niet te vergeten gastvrouw Marian die ‘s ochtends een heerlijk vers ontbijtje serveert. Deze B&B ligt aan de Groenlose Gracht, vlakbij bierbrouwerij ‘t Brouwersnös.

 

Biertjes proeven bij ‘t Brouwersnös.

Groenlo is niet alleen bekend om de Slag om Grolle en de historie als vestingstad. Groenlo is bij de meeste mensen vooral bekend door Grolsch, het biermerk. De bierbrouwerij van Grolsch is er niet meer, maar… Groenlo heeft sinds 2018 weer haar eigen, nieuwe brouwerij: ‘t Brouwersnös. Hier kun je verschillende biertjes proeven die luisteren naar Achterhoekse namen als Willemken, Tweeduuster, Mooien Muiter of Dikke Toon. Ik neem de proef op de som en probeer de biertjes van ‘t Brouwersnös.

De Lange Gang het geboortehuis van Grolsch!

Ook leuk, als je van bier houdt, is het lopen van de bierroute in Groenlo. Onder leiding van een stadsgids loop je vier uur door Groenlo. Je hoort van alles over de rijke brouwgeschiedenis van Groenlo. En je stopt bij verschillende kroegen voor een biertje. Tijdens de route kan Grolsch Brouwhuys De Lange Gang natuurlijk niet ontbreken, het geboortehuis van Grolsch. Samen met uitbater Tom Rooks drink ik hier een zogenaamd ‘oerpilsje’ om de route af te sluiten.

Liever een wijnproeverij of whiskyproeverij? Kan ook!
Omdat niet iedereen van bier houdt ga ik ook even langs bij slijterij Antonius. Hier kun je als groep een wijnproeverij boeken tot maximaal 20 personen. En ook de whiskyliefhebber kan hier terecht. Ik sluit de dag ondertussen af bij Restaurant Frederik Hendrik op de Markt in Groenlo. Ook hier drinkt ze een bijzonder Achterhoeks biertje van het Brouwhoes. Zoals gezegd: voor de bierliefhebber is Groenlo dé plek waar je moet zijn!

RINGANA PARTNER

Ringana is vers, vegan en duurzaam. De huidverzorging en de supplementen worden vers en zonder onnodige concerveringsmiddelen gemaakt. Ringana heeft Skincare, Supplementen en Sport benodigdheden voor de binnen-als buitenkant.

Deel deze update

Deel op facebook, twitter of stuur een e-mail naar al jou vrienden.