Coolsculpting

Hilmar Mulder, onze hoofdredactrice van de Libelle kwam met een paar onderwerpen waar ze wel graag een vlog van wilde zien. Dit was o.a. ook van Coolsculpting. Ik had er nog nooit van gehoord om eerlijk te zijn. Er stond tussen haakjes bij…snel vet verwijderen. Ik dacht dit is wel iets voor mij, weg met dat buikje en die lovehandles;-) Zal het er dan toch een keer van komen dat die streek ook een keer een beetje minder zichtbaar zou zijn voor mij!

De site van Coolsculptingcenters zag er goed uit. De befaamde plastische chirurg Farid Fazem is z’n fan van deze methode dat hij deze naar Nederland heeft gehaald. Ik heb contact gehad met Nick van Lanschot, de eigenaar van Coolsculptingcenters en nog geen week later zat ik daar al voor een intake gesprek bij Marianne. Sharon en Annemiek waren er ook bij. Wat een onwijs leuke mensen. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Marianne en Annemiek (lijkt wel een beetje op mij, beetje druk maar ook wel weer heel rustig) zijn verpleegkundigen en doen de behandelingen, ze zijn super relaxed met de behandeling. Ze weten precies hoe ze je gerust kunnen stellen met daarbij ook een lolletje. Ik heb het nl niet zo op die stijve dames. En dan heb je nog de andere super leuke knappe dame Sharon, ze is de lady in het Coolsculptingcenter in het Gooi en wat doet ze het helemaal fijn. Ik dwaal alweer helemaal af.

Ik zat dus bij het intake gesprek en ze vroegen me wat ik graag weg zou willen hebben. Mijn buik en mijn lovehandles! Ze hebben foto’s gemaakt van voor, linker, rechter en de achterkant. Lekker confronterend;-)  (ik laat de foto’s zien wanneer ik 20 juni voor controle moet samen met de foto’s van het uiteindelijke resultaat). 

Wat doet Coolsculpting nu precies? Het bevriezen van je vetcellen, deze worden afgebroken door deze bloot te stellen aan kou. Omdat vetcellen veel gevoeliger zijn voor kou dan ander lichaamsweefsel, beginnen ze te kristalliseren vanaf 4 graden Celsius en kouder. Dit is nu precies wat coolsculpting doet. 

Wanneer je met de behandeling begint worden er van te voren, ter grote van de applicator op de plek waar je het vet weg wilt hebben afgetekend. Je mag per keer 4 zones behandelen. Elke zone wordt maar 1x behandeld. Bij mij zijn er 8 zones behandeld. Ze hebben bij Coolsculpting 2 apparaten, ze kunnen 2 zones per keer behandelen. Ik ben dus 2 keer bij Coolsculpting center geweest.

De applicator wordt vacuüm gezogen, doormiddel van vacuüm wordt de huid en de onderliggende vetlaag in het apparaat gezogen. Zodra dit gebeurd begint het te koelen, je voelt het niet dat het koud wordt. Maar het wordt toch echt wel -11 graden Celsius. Na 35 minuten worden de applicator eraf gehaald. In de tussentijd kun je relax een bakkie doen samen met een goed boek, je mobiel, tablet, goed tijdschrift of een dutje doen. Waar jij zin aan hebt! Wanneer de applicator er de eerste keer eraf wordt gehaald, schrok ik wel. Het is echt keihard, bevroren en ijs en ook echt ijskoud. In een rap tempo is het weer de normale lichaamstemperatuur. De zone ontdooid heel snel, deze wordt dan lichtjes gemasseerd om het direct soepel te houden. Dit moet je ook de eerste week thuis doen. Dit om je vetcellen goed los te masseren. De eerste paar dagen voelt het een beetje beurs.

20 maart zijn mijn eerste 4 zones behandeld en 29 Maart mijn andere 4 zones. Dit is nu ongeveer 3 weken geleden en ik zie nu al echt verschil.

Het is nu 6 Juni. Nog 2 weken te gaan. 20 juni heb ik een afspraak met Coolsculptingcenter. We gaan dan foto’s maken, en zien dan het verschil met 3 maanden geleden.

Het is nu 20 juni, kom net terug uit Huizen voor een controle. Hierbij de foto’s op 20 juni, het verschil is echt groot.Wanneer je nog een plattere buik wilt dan kan dat maar dan moet je nog een behandeling doen van 2 zones. Dit hebben ze bij ook gedaan. over 3 maanden laat ik het resultaat zien.

Wat me erg opviel, dat er niet alleen vrouwen deze  behandeling doen maar ook heel veel mannen.

 

 

Malikaskin

Malika ken ik al heel lang, een super getalenteerde huidspecialiste en daarnaast ook nog een tof wijf. Ze is ook nog nr 3 van Nederland geworden vorig jaar en dit jaar is Malika 3e geworden van het zuiden. Ze is een beetje mijn huidverzorgingsgoeroe.

OOOOOOHMG, ik krijg iets unieks bij Malikaskin! Ik krijg dmv mijn DNA mijn eigen opmaat gemaakte verzorgingsproducten, dit heet Gen Decode by SepaiHoe onwijs gaaf is dat.

Gen Decode is een gespecialiseerd programma van Sepai dat gericht is op het verminderen van veroudering van de huid, terwijl het de huid in balans brengt. Mijn DNA is afgenomen met een wattenstaafje, het leek wel of ik een misdaad had gepleegt. Je weet wel… met een wattenstaafje langs de binnenkant van je wang om slijm op te vangen. Mijn DNA is opgestuurd naar een laboratorium in Italië. Daarnaast moest ik heel charmant foto’s maken zonder make-up van voor, rechts en links met daarbij een bordje ‘Wanted’ ;-)) grapje, een lijst invullen met allemaal vragen. Aan de hand hiervan kunnen ze onderzoeken welke verzorgingsproducten ik nodig heb. De uitslag is over een paar weken. Ik heb voor nu ook Sepai dag en nachtcreme. Dit is ook enorm een aangepaste verzorgingscreme. Je hebt allemaal verschillende soorten creme , van hydraterend, voedend, droog, vette huid met daarnaast een impul met daarin vullend, liftend etc .. hebben. 

   

DETOX, 11 daags body & mind reset programma voor de start van een healthy lifestyle

Malika vroeg aan mij of het niet leuk is om over detox te gaan vloggen? Oooh nee dacht ik , dit is echt niks voor mij. Maar ik was ook gelijkertijd wel heel nieuwsgierig wat ik hier nou echt van zou gaan vinden. Ik vind het wel een dingetje, hoe kun je nu 11 dagen een kuur gaan doen. Je moet ook werken, Jill, Boet en John willen echt dit eten niet. (zou ik ook niet doen) John of ik moeten dan 2 verschillende gerechten maken. Er zijn veel feestjes (waar ik ook heel erg van hou) 11dagen geen wijn en ik ben dol op cappuccino. Niet heel veel, maar ik vind een dag beginnen met een lekkere cappuccino wel heel fijn. Detox reinigt je lichaam. Het schijnt ook dat het snel balans brengt in je lichaam. Je wordt slanker, gezonder en krijgt weer een stralende huid.

Maar het is een feit , ik ben vandaag begonnen met detox. Dag 1 en 2 zijn een voorbereidingsfase. De voorbereidingsfase zorgt ervoor dat je geen hoofdpijn, duizeligheid, stemmingswisseling en/of andere ongemakken tegenkomt.

De Cleansefase (7 dagen) Dag 3 t/m dag 9) De Cleansefase stimuleert het ontgiften van de galblaas en lever, reinigt je nieren en je bloed en bevordert de doorbloeding en de lymfecirculatie. De supplementen en de afgestemde voeding maken afvalstoffen in de dunne en dikke darm los en voert deze af. De organen en weefsels worden tegen vrijkomende afvalstoffen beschermt door vitamine B, C en E, calcium, magnesium en zink zodat het lichaam de afvalstoffen efficiënt en snel kan afvoeren.

3. Revitalisefase (2 dagen) De laatste 2 dagen De Revitalisefase zorgt ervoor dat het lichaam weer wordt voorbereid op het opnemen van zwaardere voeding.